3JS

3JS

Ruim tien jaar lang speelden Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte covers. De muziek van hun helden, daar draaide het om. Hierna veroverden ze met hun eigen liedjes het land als de 3JS. De motor van hun succes? De liefde voor muziek! Na drie met goud bekroonde albums ‘Watermensen’ (2007), ‘Kamers van mijn Hart’ (2008), ‘Dromen en Dwazen’ (2010) en het alom geprezen vierde album ‘4 Elementen’ (2012) werd het tijd voor een verzamelalbum. De drie mannen hadden zo hun eigen voorkeuren ten aanzien van de liedjes die op het album moesten komen, maar lieten de fans meebeslissen om tot dit unieke album te komen.
 
‘Het Beste Van 3JS... Totzoverder’ is een dubbelaar geworden bestaande uit:

CD 1: De 20 beste 3JS liedjes geselecteerd door de fans. Met op nummer 1 hun hit: ‘Watermensen’.

CD2: Bevat drie nieuwe songs waaronder de singles ‘Bijzonder’ en ‘Zo Mooi Als Jij’, zes stukken uit de theatershow ‘Bronnen’ en vijf bonus tracks; het duet met Herman van Veen ‘Suzanne’, ‘Kinderen’(Mis Pibes) met Carel Kraayenhof,  ‘Somebody That I Used To Know’ een cover van  Gotye, ‘E Lisboa A Namorar’ met Cuca Roseta en ‘Niets dan Gezeik’ met Lange Frans.
 
Jaap de Witte, scheidend gitarist: “De fans hebben ons prettig verrast met het meedenken over welke nummers een plaatsje moesten krijgen op het verzamelalbum. Maar we blijven muzikanten en we blijven dus ook nieuwe liedjes maken. Dat schrijven is bij de 3JS altijd een organisch proces. Liedjes kunnen ontstaan uit een melodie of tekstidee van een van ons. Zo’n idee wordt dan gezamenlijk uitgewerkt. De ene keer gaat dat heel snel en soms groeit een liedje in de loop van een paar weken. De drie nieuwe nummers zijn helemaal 3JS en daaraan hoor je af waar we nu staan.”
 
De theatertoer Bronnen (januari 2013 - april 2013) van 3JS werd onverwacht de afscheidstournee van Jaap de Witte. Na ruim 10 jaar met elkaar op het podium te hebben gestaan, kwamen 3JS eind 2012 voor een flinke uitdaging te staan. Wegens een neurologische aandoening aan zijn hand gaf gitarist en medeoprichter Jaap de Witte aan te moeten stoppen met optreden. Gelukkig hadden de overgebleven jees al snel een passende oplossing gevonden. Ze vroegen Jaaps zoon Jan de Witte om zijn vaders plaats in te nemen. Op 16 april 2013, als afsluiter van een bijzonder succesvolle theatertoer in 30 steden,  droeg Jaap de Witte officieel zijn gitaar over aan zijn zoon Jan en nam hij voorgoed afscheid van zijn fans en het podium.