Monique Smit

Monique Smit

Werd in eerste instantie bekend op televisie met het reallife soap programma Gewoon Jan Smit, waarbij het leven van en de personen uit de directe omgeving van de jonge zanger/entertainer in beeld gebracht werd. Met Kerstmis 2006 zingt Monique samen met haar broer Jan het liedje "Kerst Voor Iedereen", b kant van Jan's single Cupido.

In het voorjaar van 2007 werd de jonge Monique gevraagd om mee te werken aan het programma Just The Two Of Us, waarin zij onder professionele begeleiding een muzikale carrière begint. Haar partner in het programma is Xander de Buisonjé. In de finale verliezen Monique en Xander nipt van Edwin Evers en zijn partner Berget Lewis.

Na Just The Two Of Us tekent Smit een contract bij platenmaatschappij Artist & Company, waar de debuutsingle "Wild"verschijnt, en haar een dikke hit oplevert! Eind 2007 tekent zij een contact bij TROS televisie om het kindermuziekprogramma Z@pp Kids Top 20 te gaan presenteren, waarna het programma snel aan populariteit wint.

Haar debuutalbum "Stel Je Voor" verschijnt in 2008 en bevat naast "Wild"nog een drietal hitsingles: "Blijf Je Vanavond Bij Mij", "Vrouwenalfabet"en "Stel Je Voor". Han Kooreneef en Daniel Gibson produceren dit eerste album. Monique is in één klap een veelgeboekte artiest in discotheken, feesttenten, studentenfeesten en piratenfestivals.

In 2010 komt Smit met een tweede album met de titel "Verder" onder productie van Edwin de Groot, waarmee zij in contact komt als haar broer Jan Smit haar als voorprogramma mee neemt tijdens zijn uiterst succesvolle uitverkochte Jan Smit Komt Naar Je Toe Tour". Edwin de Groot maakt deel uit van Jan's begeleidingsband en schrijft de meeste liedjes op het nieuwe album, dat ook bijdragen van Jan Dulles (3JS), J.W. Roy en Jochem Fluitsma en Eric van Tijn kent. "Feest Voor Twee"is de eerste hit van het album, later volgen: "Maak Je Move"en "Een Lange Nacht".

Ondertussen krijgt Monique van de TROS de vraag om naast het succesvolle Kids Top 20 ook het programma Wild van Muziek te gaan presenteren en host zij de Sterren 24 Awards met Kees Tol. Zomer 2011 staat zij in de kijker met het zomerse duet "Een Zomeravond Met Jou", duet met Tim Douwsma met een door broer Jan geschreven tekst op een Italiaanse zomerhit uit de jaren '70.

Momenteel werkt Monique Smit aan haar derde CD waarbij zij, zichzelf nu ook als tekstschrijfster ontwikkelend, wederom een stap voorwaarts maakt. Monique is constant in beweging en inmiddels een gevestigde naam in de televisie en entertainment wereld. Het nieuwe album staat voor eerste kwartaal 2012 in de planning. Ook in 2012 zal Monique veelvuldig op televisie te zien blijven als presentatrice bij de TROS. Zo zal zij naast wekelijks de Kids Top 20 (met ook wekelijks een herhaling) en nieuw wekelijks muziekprogramma in de trend van "Op Volle Toeren" presenteren .

Doelgroepomschrijving Monique Smit: jong, leeftijd coredoelgroep 6 tot 16 jaar, jongens en meisjes met lichte nadruk op meisjes (role model). Momenteel zijn veel van de optredens die Monique doet voor deze doelgroep. Zij beschikt over een groot talent in het communiceren en presenteren voor juist deze groep. Daarnaast is Monique populair bij in het bijzonder eerste en tweedejaars studenten in het wetenschappelijk onderwijs. Ook tijdens studentenfeesten is zij een veelgevraagde en geboekte persoonlijkheid. Monique Smit heeft ruim 20.000 followers op Twitter en een dikke 122.000 Hyves vrienden.