DJ Mental Theo

DJ Mental Theo

Een eeuwige favoriet als de gekste DJ ter wereld volgens de fans, heeft Mental Theo een deel van Hollands dance scene geweest van de onstuimige dagen van disco tot de wereldwijde clubland van het nieuwe millennium, met tijdelijke pitstops die, Acid, Electro, Happy Hardcore, Hardcore en de immense rave revolutie van het midden jaren '80 & late jaren '90. Dat grote tijdspanne heeft ongetwijfeld beïnvloed zijn keuze van platen, omdat Mental Theo routinematig omwegen via breakbeat, gabber house, en de dans mainstream tijdens zijn gebruikelijke sets van harde techno en hardere stijlen. Misschien is het beste bewijs van zijn prestatie is zijn immense liefde voor muziek en fans.
 
Mental Theo is geboren in 's-Hertogenbosch, Nederland in 1965, Theo begon DJ familie borrels op de leeftijd van tien, records selecteren van zijn ouders' stack van soul 55s. Hij was het kopen van zijn eigen administratie snel na, (album ABBA) en eigendom zijn eerste paar draaitafels op de leeftijd van 14. De rest van zijn tienerjaren maakte reserve geld op elk baan die hij kon krijgen om records te verkopen, hoewel Theo studeerde elektrotechniek op de universiteit, hij stoppen na een aantal jaren en begon te werken verschillende banen, totdat hij een full-time DJ kon worden.
 
Mental Theo had de muzikale trends gevolgd van disco tot zeldzame groef in hip-hop in de late jaren '70 en vroege jaren '80, werkte hij zelfs voor een hip hop tijdschrift, maar de invoering van het huis in Holland tijdens het middelste deel van het decennium overtuigde hem ervan dat hij zijn draai had gevonden. Zijn reputatie bloeide tijdens de gabber house explosie van 1990-1993; Mental Theo gespeeld op samen wicked party met dj Rob Janssen van Parkzicht Rotterdam. Later bij 's werelds grootste evenementen: Nature One, Fantazia (Schotland), Mayday (Finland), Love Parade (Berlijn), Thunderdome (Holland), Nieuwjaars Rave (Australië), Goliath (Oostenrijk), Streetparade (zwitserse), Decibel (Holland ), in het Control (Nederland), Mistery Land (Holland), Resurrection (UK), Overdose (Frankrijk), Limelight (USA), XTC (USA) en nog veel meer, die handtekening ingebouwd hem tot een van de top-dj's van de vroege '90.
 
In de vroege jaren '90 werkte Theo voor Arcade Records en creëerde de grootste Hardcore compilatie in de wereld ooit, (Thunderdome), later op Theo tekende een productie deal met Master Maximum Records, een label samen met Charly Lownoise. Later scoorden ze wereldwijd klappen met hun debuut single, "Wonderful days" en verkocht miljoenen platen. Elf hitsingles volgden.
Na de hitsingles, Mental Theo begon zijn eigen tv-productiebedrijf en produceerde een aantal tv-shows voor MTV en TMF in Nederland. 6 jaar van gekke tv, slecht shows en meestal outragiest items gemaakt Theo afkoelen en terug naar zijn muziek.
Begin 2002 Mental Theo begon zijn radio carrière bij SlamFM in Nederland met The Creepshow.
 
Een product van Mental Theo: Bazzheadz, met een spetterende grote release van The Ministry of Sound label, samen met Basshunter, 5 weken Nr ONE in de UK! Grote hit in heel Europa. Follow-up werd genoemd: Heaven & Say Je verblijft - Van Bazzheadz ft Sebastian Westwood. Begin 2013 Theo bracht een nummer samen met Paul Elstak - Raving Beats (een nieuwe stijl Happy Hardcore), september 2013 vrijgegeven Theo "Ik ga voor live vanavond" geweldige track nieuwe stijl Happy & Hardstyle incl. Dubstep en dans mixen. September 2013 Grote vrijlating wereldwijd met Planet Punk Music in Duitsland: ZONNEBRAND met een moord sexy video, Okt 2013 Big Electro tune: "We beginnen een gat in je speakers" met Rob Q. (ook Planet Punk Muziek)
 
Sommige vrienden van Mental Theo gespeeld met: Judge Jules, Carl Cox, Laurent Garnier, Lenny Dee, Tiesto, Steve Mason, Jeff Mills, Sven Vath, Marco V, Gigi d'Agostino, Paul van Dyk, Ferry Corsten, Armin van Buuren, Lady Dana, Westbam, Charly Lownoise, Marcello, Nick Vis, Sammy, Sasha, Deepack, Showtek, Isaac en nog veel meer.