Climax

Climax

Op 1 januari 1994 werd Climax opgericht en al sinds de zomer van 1995 werken Paul ten Bulte en Jos Moekotte aan de succesvolle formule zoals zij die samen gecreëerd hebben.

Beiden zijn geroutineerde musici en hebben hun sporen ruim verdiend in de jarenlange ervaring van muziek en entertainment. Climax kan zeer ingetogen musiceren maar flink 'uit je dak gaan' is hun specialiteit. De shows zijn met entertainment doorspekt en samen met de gasten bereiken ze doorgaans altijd weer het hoogste punt waarbij alle remmen losgaan en 'het dak eraf gaat'.

 
  Paul, geboren en getogen in Deventer, begon zijn muzikale carrière achter een orgeltje, dat zijn vader bij het grofvuil gevonden had. Een jaar later nam zijn oom, eveneens muzikant, hem mee naar optredens. Kort daarna speelde hij reeds bij de Vulcano’s en deed dat ongeveer acht jaar lang! In die periode raakte hij in Enschede verzeild naar aanleiding van de studie aan het conservatorium aldaar. Deze opleiding was de basis, maar op het podium leerde hij het echte vak en meer dan alleen de kneepjes!
 
 
Jos, geboren en getogen in Enschede, stond in zijn basisschooltijd reeds op het podium liedjes van zijn idolen ‘The Beatles’ te zingen, zichzelf begeleidend op de gitaar. Het lag er dus dik bovenop dat het artiestenvak gekozen moest worden. Hij heeft na de opleiding nog lange tijd in het creatieve jeugdbunker circuit getourd, maar kreeg toen een interessante aanbieding in Duitsland, waarmee de commerciële showbizz voor hem begon.