DJ Menno Barreveld

DJ Menno Barreveld

Ik ben geboren op 16 april 1976 in Den Haag en groeide op in Krimpen aan den IJssel. Al op elfjarige leeftijd was ik druk in de weer met het monteren en inspreken van allerlei cassettebandjes, waarop ik al mijn radio-helden probeerde na te doen. En je hoeft me niet te mailen; die cassettebandjes heb ik, omdat het té gênant is om terug te horen, vernietigd. Uiteindelijk leidde al dat oefenen wel, toen ik 13 was, tot mijn eerste stappen op de radio. Bij de Lokale Omroep Krimpen mocht ik samen met wat vrienden het jongerenprogramma Lokaal Kabaal presenteren.

Lokale radio

En van het een kwam het ander; voor ik het wist stond ik regelmatig te draaien op feesten en party’s. Via wat omwegen heb ik uiteindelijk het MBO gedaan en, omdat radio mijn grote droom was, combineerde ik die opleiding met het draaien op feesten, inspreken van commercials en een radioprogramma op Barendrecht FM. Ik heb uiteindelijk mijn diploma Commerciële dienstverlening behaald. Alleen heb ik dit MBO-diploma nooit nodig gehad, want ik kreeg direct een baan op de radio aangeboden bij Stadsradio Rotterdam. Als DJ van de middagshow ‘Menno in de middag’ en het studentenprogramma ‘Campus’. Daarnaast presenteerde ik ook een tijd de Stadsradio 40, eerst in Den Haag en later ook in Rotterdam.

Veronica FM

Het jaar 2000 was niet alleen het begin van het nieuwe millennium. Het was ook het jaar dat ik de overstap maakte naar de eredivisie van de radio. Ik werd DJ bij Veronica FM. Mijn droom kwam uit; ik kon aan de slag bij het station waar een van mijn inspirators, Jeroen van Inkel, groot is geworden. De stap naar Veronica bleek goed voor mijn ontwikkeling, want hier leerde ik de fijne kneepjes van het vak.

Yorin FM en Noordzee

Dat ik het nodige had bijgeleerd bij Veronica FM bleek wel uit het feit dat Yorin FM mij de mogelijkheid gaf om in 2002 het programma ‘Menno@work’ te presenteren. In 2004 stapte ik in het avontuur van John de Mol’s Noordzee FM. Hier had ik naast DJ’s ook bn’ers als Gordon, Albert Verlinde en Winston Gerschtanowitz als collega’s.

You Make Us Q

In 2005 verkoopt John de Mol de radiozender Noordzee FM aan het Belgische Qmusic. En ondanks dat het een hectische periode voor mijn collega’s en voor mij was, maakte de nieuwe directie mij snel duidelijk dat ik een van de DJ’s van Q zou worden.

En heel eerlijk, daar ben ik nog steeds blij mee! Het concept van Qmusic past mij goed. Q staat voor positieve en inspirerende radio met veel hits en daar kan ik goed mee uit de voeten. Verder ben ik DJ op Qmusic The Party en sinds 2011 de station voice.