Jochem van Gelder

Jochem van Gelder

Op Hemelvaartdag 1963 werd Jochem geboren in het Sint Andreas ziekenhuis in Tiel. Om precies te zijn in kamer 132 en om nog preciezer te zijn rond een uurtje of 1  ’s middags op de 23e mei.
 
Jochem groeide op in Beneden-Leeuwen, de geboorteplaats van zijn 4 broers en zus. Na Sjors en Toon was hij de derde zoon van het gezin van Gelder.  Na hem kwamen nog Sander en Bob. Zus Sandy completeerde het Gelderse nest.
 
Na de Don Bosco kleuterschool ging hij naar de St. Jozefschool in Beneden-Leeuwen. Een jongensschool waar hij in de derde klas belandde bij Meester Cor van Geffen. Een meester die hem inspireerde om later ook het onderwijs in te gaan. Als 9-jarig menneke wist hij wat hij later wilde worden,  Meester !
Het was ook op de Jongensschool dat Jochem voor de allereerste keer optrad. Op het schoolplein als André van Duin met de Sambaballensamba.
 
We schrijven 1975.
Na de Leeuwenhorst MAVO die hij met succes afrondde bezocht hij de Havo in Druten. Op het Pax Christi College studeerde hij in 1981 af. Hij leek rechtreeks op zijn doel af te gaan maar sneuvelde na 2,5 jaar te hebben gestudeerd aan de PA ( nu PABO ) Groenewoud in Nijmegen. De optredens als bandparodist en presentator  namen te veel tijd in beslag.
 
 In 1984 stelde hij zichzelf een nieuw doel : Een kinderprogramma op TV. Iets wat hem 5 jaar later ook zou lukken. Bij de NCRV mocht hij samen met Melline Mollerus de Disney Club presenteren.
 Het begin van een mooie TV-carrière .
 
Anno 2012 woont Jochem samen met zijn vrouw Gabriëlla en hun drie zonen David, Levi en Jesse in Maas en Waalse dorp Beneden-Leeuwen. Niet geheel toevallig in het, inmiddels verbouwde, huis van zijn ouders.