Sharon Doorson

Sharon Doorson

Geboren in 1987, Sharon Doorson is een Nederlandse zanger en songwriter. Doorson lang wist dat zingen en dansen waren haar passies in het leven, het krijgen van haar eerste opname op de leeftijd van zes voor haar prestaties tijdens de Nederlandse televisie tonen de "Mini-Playbackshow ', die ze won.

Na 10 jaar van dansende en twee jaar van de muziek-en zanglessen, deed ze auditie voor 'Popstars The Rivals', een tv-show waarin de winnende kandidaten ging over tot een nieuwe meidengroep te vormen. Sharon won opnieuw, en samen met vier andere meisjes vormde de succesvolle popgroep, Raffish, die een # 1 hit in Nederland had met de single, "Plaything." Eva Simons, nu bekend vanwege haar hit, "This Is Love" met Will.i.am, was ook een lid van deze groep.
Als een emcee presteren onder de Sharon D alias, Doorson treedt op met verschillende internationaal gerenommeerde dj's zoals Sunnery James & Ryan Marciano, Chuckie en Genairo Nvilla.

Na het zien van het succes van de tv-show, "The Voice Of Holland," Doorson besloten om auditie te doen voor het tweede seizoen, enorm indrukwekkend rechter Marco Borsato, een van de populairste zangeressen ooit te komen van Nederland.
In 2012, Doorson afgestudeerd van het conservatorium van Rotterdam, na haar opleiding aan de Popacademy, en zij zal zich richten op haar solo-carrière in het pad van haar helden, Jessie J en Beyonce Knowles. Doorson een contract getekend met het platenlabel Cloud 9 Music, ook in 2012, en haar debuut single, "Fail In Love," sloeg goud in Nederland, het enige is later uitgebracht in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Australië, Polen , Rusland, Oekraïne, Frankrijk, Italië, Spanje en België.

De follow-up single, "High On Your Love ', maakt een nog indrukwekkender start in Nederland. De single sloeg de "top 10" positie op iTunes en oogstte zware rotatie op de belangrijkste radio-stations in Nederland. De single werd uitgebracht in Frankrijk en was een hit tijdens zijn eerste week uitgezonden op Radio NRJ. De single kwam in de Verenigde Staten en Canada in het begin van mei 2013 en heeft een stroomversnelling sinds die tijd.

Doorson brengt nu haar debuutalbum, Killer (Cloud 9 Dance). Het album - uitgebracht 7 juni in Nederland - bevat samenwerkingen met Mischa Daniels ("kan niet leven zonder jou") en Maison & Dragen ("Ik ben over u"). Samen Daniels en Dragen hebben gewerkt met een aantal van de grootste namen in de elektronische dansmuziek (EDM), evenals pop en R & B. Van de EDM zwaargewichten met wie ze hebben gewerkt, de kunstenaars zijn onder andere Armin van Buuren, Tiësto, Paul Oakenfold, Chicane en Martin Solveig. Van de pop en R & B-sterren, de kunstenaars zijn onder andere Lil Wayne, John Legend, Natasha Bedingfield, Flo Rida en Kelly Clarkson. Volleerd componist en producer, Kizzo, werkte ook met Doorson op Killer. (In 2012, Kizzo behaalde zijn eerste Amerikaanse airplay hit, het invoeren van de Billboard Dance Chart op "# 5" met "Kan niet Stop Me ', een co-productie en co-geschreven track met Afrojack.
Sharon Doorson:  "Je kunt definitief mijn stijl als een mix van pop en dance. probeer ik mooie liedjes met sterke vocalen en teksten te schrijven. Ik zal ook mijn eigen nummers samen schrijven met bekende componisten en minder bekende componisten en songwriters. Het allerbelangrijkste is de emotie achter het lied. "