Willem Barth

Willem Barth

De op 22 februari geboren Willem Barth, afkomstig uit Doetinchem, wordt met zijn gevoel voor charme en de liefde voor muziek dé hartenbreker van Nederland!

Willem is een “self-made man” en komt uit een ondernemersgezin. Hij ging op jonge leeftijd van school en vertrok op zijn 16e naar Duitsland om de zaak van zijn vader uit te breiden. Hij leerde vloeiend Duits en verdubbelde de omvang van zijn vaders bedrijf.

Per toeval startte Willem zijn zangcarrière; John Spencer was de man die Willem ontmoette tijdens een studio opname waar hij werd ingezet als koorstem. Omdat het uiteindelijke ingehuurde koor niet kwam opdagen, zong Willem noodgedwongen de plaat in.

Tijdens deze opnames merkte Spencer dat Willem zonder problemen en met het grootste gemak het liedje inzong en dat hij iedereen, met name het vrouwelijke schoon, zonder al te veel moeite wist te bekoren. Willem kreeg de smaak te pakken en ging eigen liedjes opnemen.
Ook hierin bleek hij al snel succesvol te zijn, met nummers als "Ik Wil Niet Weten Hoe Het Is", "Eenzaam En Alleen". "Wachten Op Jou" werd zijn eerste top 100 notering. Het succes resulteerde in een duet met de koningin van het levenslied, Corry Konings.
“Aan Alle Mooie Meiden” werd zijn eerste echte landelijke hit, een ode aan de vrouw.

Willem heeft een aantal voorliefdes, vrouwen, snelle auto’s, skiën en op zijn tijd even rust met een goede James Bond film op de bank.
Zijn voorbeelden zijn, uiteraard, Sean Connery (als James Bond), Inge de Bruin, Monique van de Ven en Hillary Clinton.

Willem is een perfectionist en verwacht dit ook van de mensen waar hij mee werkt. Hij heeft een hekel aan mensen die te laat komen of zich niet aan afspraken houden. Dit verklaart misschien waarom alles wat Willem aanpakt een succes wordt.
De hits van Willem zoals Zeg me,  Aan Alle Mooie Meiden, Bella Bella Signorina en Als Men Een Drankje Naar Jou Zou Vernoemen & Lieve Heer, Heb Medelij, zijn meezingers en graag gehoord in feestzalen.