Vinzzent

Vinzzent

Dans jij met mij dan dansen wij ons samen blij! Een kreet uit de ‘Dromendans’ waarmee Vinzzent in 2011 een groot publiek veroverde. Met zijn aanstekelijke feelgood muziek en energieke persoonlijkheid maakt hij mensen blij en behoort de laatste twee jaar tot een van de meest geboekte artiesten.

Nederland maakte kennis met Vinzzent door zijn deelname aan het Nationaal Songfestival in 2010. Het studiopubliek koos hem als winnaar maar dat was blijkbaar niet genoeg om ons land in Oslo te vertegenwoordigen. “Ik ben apetrots op die publieksprijs” vertelt Vinzzent die vrolijk zijn eigen koers voortzet.

Dromendans word kort na zijn deelname het Nationaal Songfestival uitgebracht. De aanstekelijkheid en het feelgood karakter blijkt bijzonder goed aan te slaan. De regionale omroepen nemen de single direct op en het nummer groeit langzaam uit tot een culthit onder de studenten en het uitgaand feestpubliek.

Op youtube wordt de videoclip immens veel bekeken ( update 2,3 miljoen keer ). Een echte viral want er verschijnen talloze filmpjes en parodieën. In de buitenlandse vakantieoorden wordt het nummer grijs gedraaid waardoor 3FM DJ’S Coen en Sander tijdens opnames van de Zomer Voorbij in Portugal het nummer ontdekken. De populaire DJ’s maken er een ware hype van en sturen Vinzzent een week lang het land in waarvan live verslag wordt gedaan in De Coen en Sander show.

 Dromendans bereikt hierdoor de gouden status. Als dank geeft Vinzzent de DJ’S een Gele VW Kever voor het 5 jarige bestaan van de Coen en Sander Show. De kever wordt geveild voor Serious Request en brengt 8500 euro op voor oorlogsmoeders in Zuid-Afrika.

Een jaar vol hoogtepunten waarin zijn album Droomwereld met de singles ‘Danse Danse’, ‘Alles wat ik hebben wil’, ‘Groen’, ‘Wat een wonder’, ‘Zomerdromen’ uitkomt en het jaar waarin hij voor zijn mooie videoclips word beloond met een BUMA NL Award.

 In 2012 komt Vinzzent met de single ‘Niet morgen maar vandaag’ en hij is met Dromendans te gast in het programma de ‘De Zomer Voorbij’ . Hij plakt er een vakantie aan vast en maakt een avontuurlijke reis met zijn VW T1 bus uit 1962 naar Zuid Frankrijk.

 
Vinzzent zet 2013 in met een nieuwe single ‘De Liefde leeft in mij’ Er wordt weer een bijzonder leuke videoclip bij gemaakt. De clip is echt een Vinzzent ding; Happy, anders, en natuurlijk komt zijn coole hippie bus erin voor. De single word meteen goed ontvangen door de radio/tv zenders. De liefde leeft in mij’ zal tevens in Vlaanderen ( België ) uitgebracht worden.

Momenteel is Vinzzent druk bezig met het componeren van liedjes voor zijn nieuwe album.