Huub Hangop

Huub Hangop

U kent vast wel één van de nummers van Huub Hangop. Er zijn er bij die inmiddels legendarisch zijn en generaties hebben overleefd zoals “Wij hebben thuis een wasautomaat”, “Je wordt weer vent in de shoarma-tent”, “Wat ben je lelijk van dichtbij”, “Paaltje”, “Tosti” en “Kamelen”.

De carrière van de veelzijdige zanger-entertainer, acteur, tapdanser en presentator Huub Hangop start in 1982 met zijn eerste single “Wij hebben thuis een wasautomaat”. In datzelfde jaar komt Huub Hangop in de finale terecht van de Frank Sinatra-imitatiewedstrijd (met in de jury Hans Vermeulen en Henny Huisman). Dus zingen kan ie dan al.

Huub Hangop trekt door het land met deze liedjes in een vrolijke show met veel interactie. Versterkt of akoestisch. Een optreden zonder toegift heeft Huub in dertig jaar nog niet meegemaakt. Iedereen die het meemaakt wordt fan.

Eén van de grote hits van het carnaval van 2013 was “Hobbelpaard”. De plaat werd geproduceerd door DJ Maurice. Het was een vette knipoog naar één van de grootste hit van de laatste jaren “GANGNAM STYLE”.

Eind juli is “  Op een Banaan” uitgekomen , deze plaat (met te gekke clip) is Huub’s nieuwe single. Op de B-kant heeft DJ Maurice een remix gemaakt van Huub’s grote hit “ Ik wil ook zo’n broek met van die zakken aan de zijkant”.  Ook hierbij is een clip opgenomen! Om het nog gekker te maken heeft Huub ook zelf nog een gimmick geproduceerd, als Boer Huub zingt hij “Boe” wat een bewerking is van “ Hoe” van Nielson en Miss Montreal.