Grad Damen

Grad Damen

Grad Damen trad al op 17-jarige leeftijd op in Café Bolle Jan, de kroeg van René Frogers’ vader. De serieuze doorbraak volgde in 2000 met “Alisha“, een vertaling van Julio Iglesias’ “Un canto a Galicia“. Dit lied behaalde de 22e plaats in de Nederlandse Single Top 100.

Grad trad daarna regelmatig op en tijdens een van die optredens kwam hij ook zijn huidige vrouw tegen met wie hij twee zonen heeft. De volkszanger André Hazes, met wie Damen bevriend was, verzorgde een privé-optreden tijdens het huwelijk van de Bredase zanger.

Andere hits van Grad zijn: “Dromen worden waar“, “Ik neem je mee“, “Zomaar” en “Liefde“.

Begin 2010 scoorde Damen een grote hit in de Single Top 100. Het nummer “Ik hou het meest van jou” was het eerste nummer dat hij zelf geschreven had, speciaal voor zijn vrouw Danielle. Het kwam voort uit een samenwerkingsverband met The Basily Boys, die eerder meededen aan het SBS-programma Hollands Got Talent.

In 2012 komt Grad Damen terug twee singles “Lach nog heel even“ gevolgd door “Zolang ik lichtjes in jouw ogen zie”. Beide singles worden met open armen ontvangen omdat volgens fans en kenners Grad Damen hiermee terug keert naar zijn ‘oude, vertrouwde’ sound.

Bijzonder is het feit dat Grad in November 2012 de winnaar wordt van het TV programma FORT BOYARD!