Jebroer

Jebroer

De Nouveau Riche rapper Jebroer (maar niet “Je Broer”) maakte naam & faam met zijn eerste singel “Btje Vliegen Tog”. De white-boy-wasted van het NRM-label gunt de kijker hierin een blik in zijn verrotte leven in geboortestad Leiden. Dat leven in die stad hebben hem hebben gevormd tot wie hij nu is: Een stoere man met een sterke persoonlijkheid en een groot hart. Ongevoelig voor kritiek focust Jebroer op zijn eigen koers, waarin eerlijkheid en broederschap heilig zijn verklaard.

Na diverse omzwervingen heeft Jebroer in producer Boaz van de Beatz de juiste man gevonden die het gefreakte leven kan vertalen naar passende muziek. “Btje Vliegen Tog”, “Aso” en “Vriendje” zijn daar de voorbeelden van. “Vriendje” is inmiddels uitgegroeid tot het volkslied van menig tienermeisje. Hierop volgend kwam de gestoorde video van de singel “Herrie In Me Oor” uit. Deze singel is een samenwerking met I Am Aisha en werd zeer goed opgevangen door het publiek en de radio. Het is slechts een voorbode van wat komen gaat: Het geluid van Jebroer strekt verder en het verhaal gaat dieper. De komende periode zal Jebroer uitgebreid releasen op het Nouveau Riche Music label.

De single 'Omlaag' van zijn Broederschap EP bezorgde hem eind 2013 de titel '3FM Serious Talent'! Jebroer start begin 2014 met een clubtour door Nederland.

Over Nouveau Riche
Jebroer is onderdeel van Nouveau Riche, het succesvolle elektronische hiphop collectief dat zijn basis heeft in Gorinchem. Onder leiding van huis-producer Boaz van de Beatz nemen Digitzz, Jebroer, Leonardo, Steph en Mr.Polska dagelijks nieuwe tracks op in de Nouveau Riche Studio. Het creatieve collectief hebben roots in alle uithoeken van de wereld, maar werken binnen en buiten de studio allemaal hard aan hun eigen carrière. Niettemin is de broederschap hun eerste prioriteit. Dat is ook terug te zien op alle releases en in de videoclips. Op 10 juni 2011 kwam de eerste officiële fysieke release uit van Nouveau Riche onder de titel Alziend Oor. Een compilatie met verzameld materiaal, maar slechts het begin van een nieuwe wind in NL hiphop circuit.